Lajmi i fundit:
  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

  • Për reklama në IDEA telefononi në numrin e celularit 0696683929

Greqia ‘bum’ turistik në mes të krizës, rekord të ardhurash në vend

atika-ne-greqiGreqi- Industria e turizmit pritet që të japë një ndihmë të madhe për Greqinë këtë sezon pasi pritet që të ketë një bum turistësh në ishujt grek.

Duket se të huajt nuk janë trembur nga kriza që ka përfshirë shtetin Helen.

Sipas presidentit të shoqatës së hotelerisë së Atikës, një prej ishujve më të bukur, “Greqia do të numërojë 17 milionë të ardhura sivjet, që është një shifer mjaft e lartë , është një rekord i ri për Greqinë”- tha Alexandros Vassilikos.

Ndërsa organizata turistike greke Sete, është shprehur se fitimet nga turizmi këtë vit pritet të jenë të njëjta me ato të viteve përpara se shteti Helen të mbërthehej nga kriza.

Kjo nënkupton 11 miliard euro të ardhura që do të hyjnë në Greqi vetëm nga industria e turizmit.

Pronarët e hoteleve, restoranteve dhe bizneseve që shërbjenë turistëve, i kanë ulur çmimet dhe kanë modernizuar shërbimet për të tërhequr sa më shumë vizitorë në këtë peeriudhë krize.

Konkurentët kryesore të Greqisë janë Spanja, Kroacia, Turqia dhe Egjipti, ndërsa organizatat e turizmit parashikojnë rikthim të turistëve nga Gjermania, Britania dhe Rusia. Greqia gjithashtu është duke tërhequr një numër në rritje të turistëve nga Evropa Lindore.

Industria e turizmit punëson një në pesë njerëz. Një sinjal i mirë ky për Greqinë, ku sipas statistikave të fundit, papunësia ka tejkaluar 25% të fuqisë punëtore.

Na ndiqni në: @GazetaIdea në Twitter/Gazeta Idea (Faqja Zyrtare) në Facebook